Find de rigtige crossfit bolde til din træning

Høj kvalitet til gode priser

Fri fragt ved køb over 799,-

E-mærket certificeret

Crossfit guide: Effektiv træning med crossfit hjemme udstyr

Det er sjovt, effektivt og funktionelt at træne crossfit, og hos Fitnessgrossisten finder du bl.a. et stort udvalg af medicinbolde og bolde til din crossfit hjemmetræning. Crossfit udstyr i form af bolde giver dig masser af muligheder for at træne din krop med forskellige træningsøvelser. Se fx vores udvalg af medicinbolde, slammerball, wall ball og ropeball. Blandt vores sortiment finder du også meget andet udstyr til crossfit, som fx battlerope, elastikker, gym hammer, kettlebells, plyo bokse og sandsække samt vægte.

Hvad er crossfit træning?
Når der er tale om crossfit, er målet at skabe en fuldkommen atlet, hvilket vil sige en blanding mellem gymnasten, vægtløfteren og sprinteren. Crossfit træning er derfor et mål om at opnå en generel bred fitness og form.
Hvis sporten dyrkes rigtig, stiles der efter en lige performance i 10 forskellige kriterier, der tilsammen skaber “den ultimative atlet”. Kriterierne er udholdenhed (puls), udholdenhed (styrke), hastighed, balance, smidighed, styrke, koordination, præcision og adræthed.

Sporten egner sig godt til hjemmetræning, da der sjældent bruges maskiner, men derimod redskaber som håndvægte, kettlebells, bolde, bokse osv. Hjemme crossfit er derfor også meget populært, da du med forholdsvis få og små remedier kan få en effektiv træning. Crossfit øvelser hjemme behøver heller ikke at fylde meget, så du kan sagtens lave træningen hjemme i stuen.

Selvom der er tale om crossfit som en sport, hvor man træner lige meget af alle tre dele, så kan man naturligvis også selv vælge at fokusere mere på en enkelt del, når der er tale om hjemmetræning crossfit. Du kan fx dele sporten op som du har lyst i disse tre kategorier:

  • Styrketræning crossfit
  • Gymnastisk crossfit
  • Puls crossfit

I vores crossfit guide finder du inspiration til din træning, men også hjælp til valg og køb af crossfit udstyr.
Du behøver ikke meget forskelligt udstyr til din crossfit træning, men faktisk kun få elementer. Der kan nemlig laves mange typer crossfit øvelser med samme redskaber.
Du kan eksempelvis træne hele din krop med crossfit bolde, og her kan du få en meget intensiv og eksplosiv træning, hvor du både træner styrke og kondition. Crossfit bolde er træningsredskaber, som du kan træne med både indenfor og udenfor, hvilket giver dig en stor frihed i din træning.

Her på shoppen finder du redskaber og bolde til crossfit i flere modeller, som du bruger til forskellige træningsøvelser. I udvalget fås crossfit boldene fra 1 kg – 15 kg. Crossfit bolde kan bruges af alle, lige fra nybegyndere til de meget øvede crossfit entusiaster. Det samme gælder for det andet crossfit hjemme udstyr, som fx plyo bokse og kettlebells.

Din crossfit guide til valg af det rette udstyr

Det kræver udstyr, når du dyrker crossfit - og du kan heldigvis finde det hele hos Fitnessgrossisten.
Det er ikke sikkert at du har brug for eller har plads til alle typer af udstyr, der benyttes i crossfit, men du kan nøjes med at vælge hvad der er relevant for dig. Præcist hvilket udstyr du bør anskaffe dig, afhænger af dine ønsker til træningen.

Vores crossfit guide opremser de oftest brugte redskaber, så du kan tage stilling til hvad der passer til din crossfit træning hjemme.
Hos Fitnessgrossisten finder du bl.a.:
• Træningselastikker
• Bolde
• Slyngetrænere
• Vægtstænger
• Vægtskiver
• Håndvægte
• Sjippetov
Udstyret kan naturligvis også bruges til andet end crossfit øvelser hjemme, hvilket gør redskaberne meget alsidige.

Du kan altid udvide din samling af udstyr, men du bør som minimum anskaffe dig håndvægte i passende vægtklasse, en måtte, en elastik og bolde efter behov.
Har du brug for hjælp til valg af bold? Så læs mere i afsnittet nedenfor.

Crossfit bolde til hjemmetræningen

Crossfit guide: Hvilke bolde skal jeg bruge til crossfitøvelser?

Medicinbold

Medicinbolde fås med håndtag, som giver dig et rigtig godt greb om medicinbolden under dine træningsøvelser. Derudover finder du også medicinbolde uden håndtag med en ru overflade, som giver dig et bedre greb om crossfit bolden. Du kan bruge en slynge til din medicinbold, så du kan lave rotationsbevægelser med crossfit bolden og slynge den rundt.

Rope ball medicinbold

Rope ball bruger du til træningsøvelser med styrke og høj intensitet, hvor du bruger hele kroppen under træningen.

Slammerball

Slammerballs er en crossfit bold, som ikke giver et ”bounce”, idet du kaster bolden ned i jorden og derfor hopper den ikke tilbage ved træningsøvelser. En slammerball med en ru overflade gør det lettere for dig at holde fast om den, når du laver dine øvelser. I udvalget finder du slammerballs i læder.

Wall ball

Wall balls er crossfit bolde, som er et træningsredskab du kaster op ad væggen med stor kraft. Du kan træne med en wall ball alene eller sammen med en anden, hvor I to og to kan lave forskellige kasteøvelser. Du kan fx træne læg, balder, ryg, mave, skulder og arme med en crossfit wall ball til hjemmetræningen. Wall balls har en kraftig syning, som giver dig et godt greb om bolden, mens du laver øvelserne.

 

Find hele udvalget af crossfitbolde til hjemmetræning og fitnesscentret lige her >> 

Tilbehør til din crossfit hjemmetræning med bolde

Du kan supplere dine crossfit øvelser hjemme med lidt ekstra træningsudstyr og tilbehør. Træningshandsker giver dig et endnu bedre greb om fx en medicinbold og du undgår at få vabler. Fitnessmåtter gør din træning mere behagelig, når du ligger på gulvet og træner.

5 fordele ved crossfit hjemmetræning

  1. Du styrketræner både dine muskler i maven og ryggen på samme tid med en medicinbold, wall ball, slammer ball eller rope ball.

  2. Du kan træne med crossfit langt de fleste steder, bl.a. hjemme, udendørs, i fitnesscentret osv.

  3. Du får en effektiv hjemmetræning med træningsøvelser i et hurtigt og eksplosivt tempo.

  4. Langt de fleste træningsredskaber til crossfit kan også bruges til anden træning.

  5. Mange af redskaberne er lette at have i hjemmet og fylder ikke ret meget. De mange forskellige redskaber giver dig desuden masser af muligheder for at lave forskellige træningsøvelser, hvor du bruger hele kroppen under træningen.