Balancetræning

Balanceredskaber gør det muligt at træne og vedligeholde balancen. Her på shoppen finder du alt i balanceredskaber, uanset om du er på udkig efter en balancepude, balancebræt eller andet balance træningsudstyr.
Du kan fx give dig i kast med balancetræning på en Airex balance beam eller en af de mange balancebolde. Blandt vores balanceredskaber finder du også siddepuder.

Hvorfor træne med balanceredskaber?

God balance er vigtigt for en sund og velfungerende krop. Balancetræning er derfor altid en god idé, uanset dit udgangspunkt eller formål, da træningen er med til at styrke kroppen.

Du kan træne med balanceudstyr uanset niveau og baggrund, da det egner sig til både stillesiddende kontorarbejde, genoptræning, leg, styrketræning, forbedring af kropsholdningen og træning af balancen.
De fleste balanceredskaber styrker kropsholdningen og din core muskulatur (mave og ryg) og det er muligt at tilpasse øvelserne efter dit niveau.

Balanceredskaber til ethvert behov
Hos Fitnessgrossisten finder du et bredt udvalg af forskellige balanceredskaber, der alle er med til at træne og styrke din balance på flere måder.
Blandt vores udvalg finder du:

 • Airex balance beam i flere størrelser
 • Airex balancepude i flere størrelser
 • Balancebræt i forskellige varianter
 • Balance discs
 • Mange forskellige balancepuder, med og uden nubret overflade
 • Balance bold
 • Balance blok
 • Siddepuder og siddekiler i flere varianter

Vores brede sortiment af balanceredskaber sikrer, at der er rig mulighed for at finde et stykke balance træningsudstyr, der passer til netop dit behov.

Hvis du endnu ikke ved, hvilket type balanceredskab du bedst kan lide at bruge, kan det være en god idé at prøve sig frem inden. Selvom de fleste balanceredskaber har ét og samme formål, kan der være stor forskel i selve træningen, grundet udstyret. Hvad der fungerer bedst for dig, afhænger af dit udgangspunkt, din foretrukne måde at træne på samt dit mål med din balancetræning.

Balance træningsudstyr
Her på siden finder du forskellige typer af balanceredskaber, der alle hjælper med at træne din balance, men de kan også bruges som genoptræningsudstyr eller aktivering af musklerne ved stillesiddende arbejde.

Er du i tvivl om hvilken type balance træningsudstyr, du bør vælge? Nedenfor finder du beskrivelser af flere varianter af vores balanceredskaber.

Balancepude 
Vælg mellem flere forskellige balancepuder:

 • Med glat overflade
 • Med nupret overflade
 • Med eller uden håndtag
 • Lille eller stor

En balancepude har mange funktioner og du kan bruge den på flere måder. Du kan stille dig på balancepuden med begge fødder, hvor den bløde overflade vil tvinge kroppen til at holde balancen og spænde i musklerne, så du undgår at falde. Hvis du føler, at øvelsen er for let, så prøv i stedet at stå på ét ben og mærk øvelsen på balancepuden blive hårdere.

Prøv også at placere en balancepude på stolen og sæt dig på den. Denne øvelse vil hjælpe dig med at styrke din kropsholdning og samtidig træne din core muskulatur. Sørg for at holde ryggen rank, når du sidder på balanceredskaber. Hvis du ønsker at gøre øvelsen sværere, kan du strække det ene ben, sætte det ned og derefter gentage med det andet ben.
Du kan med fordel træne med balanceredskaber mens du ser fjernsyn eller i arbejdstiden, hvis du har et stillesiddende job.

Oplever du ondt i lænden eller halebenet, når du tager mavebøjninger? Læg en balancepude under lænden og lav øvelsen som normalt. Den bløde overflade vil forme sig efter lænden og skåne den fra det hårde gulv.

Vi fører bl.a. balancepuder fra mærkerne Trial og ECO.

Balancebræt
Fitnessgrossisten leverer flere versioner af det klassiske balancebræt. Du finder bl.a. et rundt balancebræt i træ eller plast, der kan bruges til flere øvelser såsom “jorden rundt”, “squats”, “pistols” eller “jump on it”.

Et balancebræt er et super balanceredskab, der naturligvis træner din balance, men det er også med til at styrke dine ankler og knæ. Ankelmobiliteten bliver styrket, ved at vippe på brættet, mens muskulaturen om knæet styrkes, når du tvinges til at holde balancen.

Her på siden finder du også et firkantet balancebræt. Dette balanceredskab kan kun vippe frem og tilbage (fremfor hele vejen rundt) og bruges ofte til genoptræning.

Du finder bl.a. brædder fra Pedalo og Pure2Improve.

Andre balanceredskaber 
Udover balancebræt og balancepude, finder du også mange andre typer balanceredskaber.
Balanceudstyr som fx siddekiler og siddepuder er med til at styrke og skåne ryggen, mens kropsholdningen forbedres. Desuden styrkes din core, grundet ustabiliteten.

Blandt vores udvalg finder du også den populære balance beam fra Airtex, der egner sig godt til motorisk træning, genoptræning og styrkelse af balancen. Den er blød og har afrundede kanter og kan derfor både bruges til træning og leg.

Har du spørgsmål til vores sortiment af balanceredskaber? Tøv ikke med at kontakte os på tlf. ​​69 15 53 56 eller mail hej@fitnessgrossisten.dk, hvor vi sidder klar til at hjælpe.