Vægtskiver

Hos fitnessgrossisten.dk finder du et bredt udvalg af vægtskiver til vægtstænger.

Alle vægtskiver på webshoppen er tilpasset udvalget af vægtstænger og kan derfor mixes efter dit styrketræningsbehov af antal kg du ønsker at træne med. Vælg i mellem pump vægtskiver, Reebok vægtskiver og vægtskiver i par.

Vægtskiver fra 1,25 - 25 kg i 22 - 50 mm tykkelser

Vægtskiver udgør yderst effektiv styrketræning for alle. Uanset køn, alder, niveau eller mål med træningen, så vil alle kunne nyde gavn af træning med vægtskiver, da de giver mulighed for justere vægten løbende og tilpasse til hver enkelt øvelse.

Er du nybegynder og skal til at stifte bekendtskab med vægtskiver? Så anbefaler vi at starte med en forholdsvis let vægt til alle øvelser, mens du har fokus på teknikken. Dette er med til at forebygge skader og unødig overbelastning, så kroppen får lov at tilvænne sig til den nye træningsform. Vægtskiverne findes naturligvis i flere størrelser og i forskellig vægt, så du kan starte let ud og arbejde dig mod at styrke kroppen og dermed også løfte tungere.

Har du derimod mere erfaring i at træne med vægtskiver? Så kan du roligt bestille samme vægt, som du plejer at løfte - og gerne lidt flere vægtskiver, så du har mulighed for at tilføje mere vægt, i takt med at du udfordrer dig selv mere og bliver stærkere.

Vægtskiver giver mange træningsmuligheder
Træning med vægtskiver giver mulighed for mange forskellige kombinationer. Alle de forskellige vægtskiver, som du finder her på siden, passer til vores store udvalg af vægtstænger. Du har altså mulighed for at købe et komplet sæt, der enten kan bruges til hjemmetræning, i holdsalen eller i fitnesscentret.
En af de største fordele ved at træne med vægtskiver og stang, er muligheden for at justere vægten til hver enkelte øvelse. Det er sjældent, at man kan løfte lige meget vægt i alle øvelser, så derfor er det en fordel, at du kan tilføje eller tage vægt af, når du har brug for det. Så slipper du også for at have flere forskellige vægtstænger stående, men derimod kun en enkelt stang og et par vægtskiver.

Vægtskiver kan også sagtens bruges alene, så du ikke behøver at sætte dem på en stang. Dette giver endnu flere træningsmuligheder og mere variation til din træning, da du har mulighed for at veksle mellem flere forskellige øvelser.

På en stang kan du bl.a bruge vægtskiver til:

  • Squat
  • Dødløft
  • Military press
  • Floor press
  • Lunges

Dette er bare få af de mange øvelser, hvor både stang og vægtskiver indgår.
Ønsker du kun at træne med vægtskiver alene? Så prøv både farmers walk, mavebøjninger, shoulder raises og tricep extension.

Hvilke vægtskiver er bedst?
Her på siden finder du forskellige typer af vægtskiver, herunder bumperplates, løse vægtskiver, pump vægtskiver med mere. Vægtskiverne fås med en vægt fra 1,25 kg og helt op til 25 kg. Nedenfor finder du en oversigt over de forskellige typer af vægtskiver, så du kan finde de rette for dig og din træning.

Bumperplates
Vores bumperplates fra B-Strong har en huldiameter på 50 mm og har en god solid gummioverflade samt en midte af stål. Den bløde overflade er med til at reducere støj og skader på gulvet, når vægtskiven er i kontakt med underlaget, men mindsker samtidig også rebounds.
Denne type vægtskive er god til både crossfit, dødløft og funktionel træning, da alle skiver er lige store, uanset vægt.
Fås i vægten 5, 10, 15, 20 eller 25 kg.

Pump vægtskive
En pump vægtskive passer til en bodypump stang med en diameter på 30 mm. Vægtskiverne har forskellige størrelse, der afhænger af vægten, men er mindre end bumperplates.

Fås i vægten 1,25, 2,5 eller 5 kg.

Vægtskiver 25 mm
Hos Fitnessgrossisten finder du kun en enkelt vægtskive med et huldiameter på 25 mm. Vær opmærksom på, at de fleste vægtstænger har en huldiameter på enten 30 eller 50 mm.
Fås i vægten 1,25 kg og egner sig godt som supplement til andre skiver, da den blot tilfører en smule ekstra vægt.

Vægtskiver 30 mm
Hvis du leder efter vægtskiver med en huldiameter på 30 mm, bør du tage et kig på vores udvalg af pump vægtskiver. Findes med en vægt på enten 1,25, 2,5 eller 5 kg.

Vægtskiver 50 mm
Vægtskiver med en huldiameter på 50 mm passer til de internationale bestemmelser for en olympisk vægtstang.
Blandt vores sortiment finder du tre forskellige varianter:

  • Bumperplates
  • Vægtskiver med gummi i forskellige farver

Bumperplates har samme størrelse, uanset vægt, mens vægtskiverne med gummi har forskellig størrelse, der afhænger af vægten.