Foam roller

Hos Fitnessgrossisten finder du din nye foam roller eller skumrulle. Vi har et stort udvalg af foam rollers, herunder en helt simpel version, pro version, high roller, terapirulle og flere versioner af en trigger foam roller.
En foam roller har flere funktioner og bruges bl.a. som massagerulle, til restitution af ømme muskler, triggerpunkt terapi, triggerpunkt massage samt dybdegående massage, hvor muskelspændinger bliver løsnet.

Derfor skal du bruge en foam roller

Der er mange fordele ved at bruge en foam roller. Faktisk så mange, at det næsten er dumt at lade være med at bruge en. Nedenfor finder du en lille oversigt over de største (og bedste) fordele, som du kan nyde godt at, når du bruger en foam roller.

Mindre muskelømhed:
Du kender sikkert til ømme muskler. Det kan både ske i forbindelse med hverdagsbevægelser og træning. Når du bruger en foam roller, kan du opleve nedsat muskelømhed, da foam rollers afhjælper netop dette problem.
Musklerne bliver stramme under træning og der kan opstå “trigger points”, der er små muskelspændinger. Foam rollers, og specielt trigger foam rollers, er med til at løsne muskelspændingerne og dermed mindske ømheden i selve muskulaturen.
Foam rolleren kan med fordel bruges 5 min. før og efter træningen, så du opnår den største effekt.

Bedre restitution:
En foam roller eller massagerulle kan bruges til at forbedre din restitutionstid. I forlængelse af ovenstående, så bliver muskelømheden mindsket og derved bliver restitutionen også hurtigere. En skumrulle er nemlig med til at øge blodcirkulationen i kroppen, hvilket giver en øget blodtilførsel i musklerne, der i sidste ende nedsætter restitutionstiden.

Skadesforebyggende:
Massageruller og foam rollers holder dine muskler smidige og bløde. Dette gør din krop modstandsdygtig over for skader, da den kan holde til en større belastning, når den er sund og i god tilstand. Brug derfor en foam roller for at mindske risikoen for skader og overbelastning. Er skaden sket, så fungerer de ligeledes som glimrende genoptræningsudstyr.

Bedre mobilitet:
Mobilitet er desværre noget der forsvinder med alderen, eller hvis den ikke bliver vedligeholdt jævnligt. En foamrulle er med til at pleje og smidiggøre dine muskler, så de forbliver elastiske og fleksible, hvilket er vigtigt for en sund krop i balance.

Større velvære:
En massagerulle eller en foam roller er med til at massere musklerne, hvilket bidrager til velvære i kroppen.
Brug en foam roller om aftenen inden sengetid og oplev en afslappende effekt, da muskulaturen bliver blødgjort og afspændt.

De mange fordele er naturligvis betinget af, at du bruger din foam roller eller massagerulle jævnligt.

Foam roller - hvor ofte, hvordan og hvilken?
Det er meget simpelt at bruge en foam roller.
Når du bruger en foam roller, er det din egen kropsvægt, der skaber trykket mod skumrullen. Din foamrulle anvendes ved at lægge den under låret, læggen, ryggen eller et fjerde sted, du ønsker at bruge den. Herefter “ruller” du frem og tilbage, hvor din kropsvægt vil skabe trykket mod rullen. Det er vigtigt, at du ruller i et stille og roligt tempo og giver dig selv tid, så du opnår den bedste effekt. Husk at trække vejret dybt i mellemtiden.

I starten vil du formentlig opleve ubehag og føle, at det gør ondt at bruge en foam roller. Dette er helt normalt og vil blive bedre, jo oftere du bruger foam rolleren. Det er vigtigt, at du arbejder med de stramme og ømme muskler, så du oplever en forbedring.

De bedste steder at starte med foam rollers er læggene, ballerne, lårene og ryggen.
En foam roller fungerer nemlig glimrende som en massagerulle til ryg eller en massagerulle til lår, grundet trykket på musklerne samt smidiggørelsen og blodtilførslen til muskulaturen.

Du kan bruge en foam roller hver dag. Dette vil give dig den bedste og mest mærkbare effekt. For de fleste, vil det være nok at bruge en foamrulle 1-2 minutter pr. muskelgruppe/sted.
Hvis du træner ofte, kan du med fordel bruge en foam roller 5 minutter før og efter din træning fordelt på hele kroppen, for at mindske restitueringstiden.

Hvilken foam roller bør du så vælge? Hos Fitnessgrossisten finder du flere forskellige slags foam rollers, herunder:

  • Glat foam roller
  • Trigger foam roller
  • Massagerulle
  • High roller terapirulle

En glat foam roller egner sig godt til alle, mens en trigger foam roller egner sig bedst, hvis du har brugt foam rollers før.
Du bør vælge en massagerulle til ryg eller lår, hvis du ønsker dybdegående massage i muskulaturen. Den øger samtidig også blodcirkulationen.
High roller terapirullen har samme funktioner som en klassisk foam roller, men du har mulighed for at justere den i højden. Dette gør, at du lettere kan nå nogle flere muskelgrupper og samtidig slipper for at skulle ligge på gulvet.

Bestil din foam roller i dag - det er aldrig for sent at starte

Her på siden kan du rulle dig gennem vores store udvalg af foam rollers. Det er aldrig for sent at starte og få del i de mange fordele, som foam rollers giver dig. Foam rollers henvender sig til alle, uanset niveau, alder og træningsform, da de fleste vil opleve en gavnlig effekt af den lille skumrulle.