Udstyr til styrketræning

En god og effektiv træning kræver fitness træningshandsker, så du blandt andet undgår, at dine vægtstænger, håndvægte og kettlebells glider ud af dine hænder under træningsøvelserne.

Her finder du træningshandsker med håndledsstøtte til kvinder og mænd samt træningsbælte til styrketræning, så du undgår træningsskader, når du træner med tunge vægte.

Hvad er vægtløftning udstyr?

Vægtløftning udstyr hjælper dig med at performe bedre under din styrketræning. Det er samtidig også med til at forebygge skader ved tunge løft og skåner fx ryggen og håndleddene, så det er musklerne der arbejder, frem for leddene.
Vægtløftning udstyr er hverken snyd eller mindsker din form, så længe at du i forvejen har god teknik, løfter rigtigt og har en god muskel kontakt. Vægtløftning udstyr giver dig ganske enkelt en hjælpende hånd, så du kan få endnu mere ud af din træning - også selvom din grebsstyrke ikke er ligeså stærk som din ryg, arme eller ben.

Er du i tvivl om hvilken type af vægtløftning udstyr du skal bruge? Eller er du blot interesseret i, hvad det enkelte tilbehør kan gøre for netop din træning? Vi har listet vores favoritter nedenfor, hvor du kan læse mere om det forskellige udstyr til vægtløftning, som du finder hos Fitnessgrossisten.

Træningsbælter
Et træningsbælte er en type vægtløftning udstyr, der er med til at stabilisere lænden og maven, når du udfører tunge eller dybe løft, som fx dødløft, squat og row. Både overkrop og ben kan oftest holde til tungere løft, end hvad lænden tillader, da den er et udsat område ved mange øvelser. Træningsbælter er med til at stabilisere det svage punkt, så du har mulighed for at løfte tungere, træne hårdere og udfordre dig selv endnu mere, uden at gå på kompromis med hverken form og teknik eller udvikle skader i lænden.
Træningsbælter holder både lænden og maven i en fast og korrekt position, så du kan foretage gentagelser af den pågældende øvelser, uden at teknikken forringes, i takt med at kroppen bliver træt og udmattet.

Vores træningsbælter fra brandet Pure2Improve er fremstillet af kunstlæder af høj kvalitet og har en god polstring, der sørger for at give en behagelig pasform. Træningsbælterne giver god støtte under de tunge og komplekse løft, modvirker skader og skåner mave og lænd.
Pure2Improve træningsbælter har en dobbelt lukkemekanisme, der samtidig giver mulighed for at justere i flere størrelser, så bæltet passer perfekt. Det må hverken sidde for løst eller for stramt. Findes i både S, M og L.
Denne type vægtløftning udstyr bliver også kaldt vægtløftningsbælte.

Lifting straps
Hvis du træner styrketræning og løfter tungt, i forhold til dit udgangspunkt, kender du med garanti allerede problematikken. Den tunge vægt gør håndleddene ømme og dit greb bliver svagere, jo tungere vægten er eller jo flere gentagelser du tager. Dit greb giver nemlig ofte hurtigere op end dine muskler. Lifting straps gør det muligt at udforske kroppens fulde potentiale.

Lifting straps er en type vægtløftning udstyr, der er specielt udviklet og designet, så du kan løfte lidt mere, end hvad håndled eller greb tillader under normale omstændigheder. Lifting straps egner sig derfor ekstra godt til trækøvelser, som fx dødløft eller rows.

Lifting straps er næsten uundværlige, hvis du træner enten vægtløft, powerlifting, crossfit eller bodybuilding, hvor der indgår tunge løft og vægte.

Hos Fitnessgrossisten finder du hele 5 forskellige slags lifting straps, blandt vores sortiment af vægtløftning udstyr.
Vores udvalg af straps findes i enten polyester eller læder og det er et spørgsmål om præferencer, alt efter hvilken type materiale, du synes er mest behageligt at træne med.

Træningshandsker
Vægtløftning udstyr inkluderer også træningshandsker, der modsat straps, blot beskytter dine hænder frem for at hjælpe dig i de tunge løft.
Træningshandsker har flere fordele, herunder:

  • De hjælper med at give et bedre greb: hænderne bliver ofte svedige, når vi træner og det kan blive svært at holde godt fast i træningsudstyret, der ofte er lavet af plastik eller metal
  • De mindsker ubehag og smerte i hænderne: det kan være hårdt for hænderne, at holde på metal eller løfte tunge vægte og mange oplever derfor ubehag i håndfladerne, hvilket kan være generende
  • Du undgår at udvikle hård hud i håndfladerne: grundet vægten og materialerne af håndvægte og stænger, udvikler mange hård hud i håndfladerne helt automatisk. Dette er en forsvarsmekanisme fra kroppen, for at skabe beskyttelse.
  • Træningshandsker afhjælper dannelsen af hård hud og skaber et beskyttende lag mellem dine hænder og vægten

I vores sortiment af vægtløftning udstyr finder du to slags træningshandsker, der vil hjælpe dig med at performe bedre til din træning. Du kan vælge mellem et par, der er fremstillet af læder eller et par fremstillet af neopren, der tillader huden at ånde. Fås i størrelserne S, M og L.

Vægtløftning udstyr gør ikke arbejdet for dig - men det gør arbejdet lettere. En god og effektiv træning optimeres endnu bedre ved brug af vægtløftning udstyr, som fx træningshandsker, så du undgår at enten vægtstang, håndvægt eller kettlebell glider ud af hånden under træningen.

Her på siden finder du også træningsbælter og lifting straps, der kan bruges af både mænd og kvinder, der giver dig den sidste hjælp, for at performe dit bedste.